Puiul casei
PrinteazaPuiul casei din: pui, unt, slanina, ceapa, ardei iute, vin, smantana, sare, cimbru, lamaie.
- 1 pui mare
- 3 linguri cu unt
- 100 g slănină
- 1 ceapă
- 1 ardei roşu iute
- 1 pahar cu vin
- 1 pahar cu smântână
- 1/2 lămâie
- sare
- cimbru
Mod de preparare:
Curăţaţi puiul de fulgi şi de tuleie, treceţi-l prin flacără mare, frecaţi cu mălai şi spălaţi carnea, apoi goliţi pasărea. Aruncaţi maţele, păstraţi măruntaiele (ghearele şi capul le strângeţi şi le păstraţi la frigider pentru a le folosi la răcitură).
Tranşaţi puiul şi aşezaţi-1 pe planşeul de lucru pe care aţi presărat cimbru tocat sare şi piper măcinat, treceţi bucăţile de came prin amestec, rumeniţi-le în unt. Prăjiţi măruntaiele spălate, fără să le condimentaţi.
Tăiaţi slănina felii subţiri, tocaţi mărunt ceapa, scoateţi vinişoarele de la ardeiul iute şi tocaţi mărunt partea rămasă.
Puneţi totul într-o cratiţă mare împreună cu bucăţile de came, adăugaţi 1 cană cu apă şi fierbeţi la foc mic 1/2 oră.
Adăugaţi vinul şi continuaţi fierberea 20 min.
Scoateţi bucăţile de came pe farfurii, puneţi smântână în sos. Treceţi sosul în care au fiert prin sită, după ce aţi clocotit 2-3 min
Serviţi mâncarea fierbinte lângă cartofi fierţi sau morcovi fierţi în aburi.
Este bun vinul alb.
Pofta buna!