Puiul casei

Printeaza

Puiul casei din: pui, unt, slanina, ceapa, ardei iute, vin, smantana, sare, cimbru, lamaie.

Puiul caseiIngrediente:

  • 1 pui mare
  • 3 linguri cu unt
  • 100 g slănină
  • 1 ceapă
  • 1 ardei roşu iute
  • 1 pahar cu vin
  • 1 pahar cu smântână
  • 1/2 lămâie
  • sare
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Curăţaţi puiul de fulgi şi de tuleie, treceţi-l prin flacără mare, frecaţi cu mălai şi spălaţi carnea, apoi goliţi pasărea. Aruncaţi maţele, păstraţi măruntaiele (ghearele şi capul le strângeţi şi le păstraţi la frigider pentru a le folosi la răcitură).

Tranşaţi puiul şi aşezaţi-1 pe planşeul de lucru pe care aţi presărat cimbru tocat sare şi piper măcinat, treceţi bucăţile de came prin amestec, rumeniţi-le în unt. Prăjiţi măruntaiele spălate, fără să le condimentaţi.

Tăiaţi slănina felii subţiri, tocaţi mărunt ceapa, scoateţi vinişoarele de la ardeiul iute şi tocaţi mărunt partea rămasă.
Puneţi totul într-o cratiţă mare împreună cu bucăţile de came, adăugaţi 1 cană cu apă şi fierbeţi la foc mic 1/2 oră.

Adăugaţi vinul şi continuaţi fierberea 20 min.

Scoateţi bucăţile de came pe farfurii, puneţi smântână în sos. Treceţi sosul în care au fiert prin sită, după ce aţi clocotit 2-3 min

Serviţi mâncarea fierbinte lângă cartofi fierţi sau morcovi fierţi în aburi.

Este bun vinul alb.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.