Puiul iadului (Pui tartar)
PrinteazaPuiul iadului (Pui tartar) din: pui, unt, mustar, pesmet, piper, sare.
- 1 pui întreg
- 3 linguri unt
- 4 linguri muştar
- 5 linguri pesmet pisat
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Puiul se taie pe lung, în două jumătăţi. Fiecare jumătate se presează cu mâna pemtru a deveni plată, apoi se presară cu sare şi piper şi se pun la cuptor, până se prâjjesc pe jumătate (încep să-şi schimbe culoarea).
Atunci, cele două jumătăţi de pui se scot din cuptor şi, după ce s-au răcit puţin, se trec prin muştar, în aşa fel încât să fie acoiperite cu un strat cât mai uniform. Se tăvălesc apoi prin pesmet, se stropesc cu unt topit şi se pun la grătar.
Când sunt gata, se pot servi cu garnitură de sos tartar.
Pofta buna!