Pulpa de berbec marinata
PrinteazaPulpa de berbec marinata: pulpa de berdec, slanina, untura, vin , otet, morcov, ceapa, telina, cimbru, frunza de dafin, boabe de piper, sare.
- 2 kg pulpă de berbec
- 50 g slănină
- 1 lingură de untură
Ingrediente marinată:
- 1/2 I vin
- 1/4 I oţet
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1/4 ţelină
- 1 fir de cimbru
- 1 frunză de dafin
- 10 boabe de piper
- sare
Mod de preparare:
Alegi o pulpă de berbec (de obicei alegi carnea de berbec tânără care nu miroase) şi cureţi pulpa de pieliţe şi de grăsime, care au un gust neplăcut.
Cureţi carnea cu 1 oră înainte de a o găti şi apoi o înpănezi cu slănină.
Pregăteşti marinata aşa: Fierbi vinul cu oţetul, în care adaugi morcovul, 1 ceapă şi ţelina, toate tăiate felii.
Apoi pui un fir de cimbru, pătrunjel, frunză de dafin, sare după gust şi boabe de piper.
Aşezi pulpa într-o tavă mare, torni deasupra marinata puţin răcorită, acoperi şi o pui într-un loc răcoros.
Intorci pulpa cel puţin o dată pe zi şi o ţii la rece timp de 2 zile.
Inainte de a fi pusă la fript, scurgi bine carnea de marinată şi o dai la cuptor.
Din când îni când ungi carnea cu untură, iar când este gata, o poţi servi cu garnitură de fasole boabe sau simplă.
Sfat: Carnea de berbec nu se întrebuinţează niciodată prea proaspătă, trebuie s-o ţii timp de 2-3 zile după ce a fost tăiat berbecuţul, intr-un loc răcoros şi bine aerisit, iar iarna se păstrează şi 5-6 zile.
Pofta buna!