Pulpa de berbecut la tava
PrinteazaPulpa de berbecut la tava din: pulpa de berbecut, vin alb sec, usturoi, cimbru, prune uscate, caise uscate, rosioare, ulei, rozmarin, sare, piper.
- o bucata de pulpa de berbecut de 4 kg
- un litru de vin alb sec
- 45 catei usturoi
- o lingura cimbru uscat
- 200 g prune uscate
- 200 g caise uscate
- 10 rosioare
- 3 linguri ulei
- 2 crengute rozmarin proaspat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se curăţă de pieliţe si se pune într-un vas încăpător cu vinul, usturoiul feliat, cimbrul si se lasă aşa de pe o zi pe alta. A doua zi se scoate din vinul în care a stat, se leagă în ruladă, se presară cu sare şi piper şi se transferă în tava de copt.
Se pun uleiul si vinul în care a stat cu tot cu usturoi, cimbru si rozmarin si se dă la cuptor pentru o oră. După acest timp, se adaugă fructele uscate şi roşiile întregi si se mai lasă la cuptor o oră, stropind friptura cu zeama din tavă.
Se verifică dacă friptura este gata si apoi se lasă 15 minute înainte de a o tăia si aduce la masă cu garnitură după gust.
Pulpa de berbecut la tava
Pofta buna!