Pulpa de berbecut la tava

Printeaza

Pulpa de berbecut la tava din: pulpa de berbecut, vin alb sec, usturoi, cimbru, prune uscate, caise uscate, rosioare, ulei, rozmarin, sare, piper.

Ingrediente:Pulpa_de_berbecut_la_tava

  • o bucata de pulpa de berbecut de 4 kg
  • un litru de vin alb sec
  • 45 catei usturoi
  • o lingura cimbru uscat
  • 200 g prune uscate
  • 200 g caise uscate
  • 10 rosioare
  • 3 linguri ulei
  • 2 crengute rozmarin proaspat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea se curăţă de pieliţe si se pune într-un vas încăpător cu vinul, usturoiul feliat, cimbrul si se lasă aşa de pe o zi pe alta. A doua zi se scoate din vinul în care a stat, se leagă în ruladă, se presară cu sare şi piper şi se transferă în tava de copt.

Se pun uleiul si vinul în care a stat cu tot cu usturoi, cimbru si rozmarin si se dă la cuptor pentru o oră. După acest timp, se adaugă fructele uscate şi roşiile întregi si se mai lasă la cuptor o oră, stropind friptura cu zeama din tavă.

Se verifică dacă friptura este gata si apoi se lasă 15 minute înainte de a o tăia si aduce la masă cu garnitură după gust.

Pulpa de berbecut la tava

Pulpa_de_berbecut_la_tava

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.