Friptura de caprioara cu zmeura din: friptura de caprioara, sare, piper, unt, ienupar, ceapa, zmeura, vin, otet, patrunjel. Ingrediente: 2 bucati friptura de căprioară sare şi piper negru proaspăt măcinat 1/2 lingură de bobiţe de ienupăr, zdrobite 2 linguri de unt 1 ceapă 200 g zmeura 2 linguri de vin 2 linguri de oţet de mure […]
Pulpa de caprioara la tava
PrinteazaPulpa de caprioara la tava din: pulpa de caprioara, slanina, vin, sare, otet, ulei, ceapa, morcov, telina, cimbru, dafin, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 kg pulpa de caprioara
- 150 g slanina
- 3-4 linguri de vin
- sare
pentru marinata:
- 1 pahar vin
- 1 pahar otet din vin
- 1 lingura ulei
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 telina
- 2-3 fire cimbru
- 2-3 foi dafin
- sare
- 10 boabe piper
Mod de preparare:
Friptura de căprioară se poate prepara şi fără marinată, carnea fiind destul de fragedă.
Este mai gustoasă însă dacă, înainte de a o pune la tavă, carnea a stat câteva ore în marinată.
Se aşază în tavă o bucată de pulpă împănată cu felioare de slănină.
Se unge cu ulei şi se adaugă, la fript, 1-2 linguri din zeama marinatei.
Când carnea este fragedă şi bine rumenită, se taie felii şi se aşază pe farfurie. In sosul din tavă se adaugă 3-4 linguri de vin, se mai fierbe şi se serveşte.
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de caprioara cu zmeura
Mancare cu carne de caprioara
Mancare cu carne de caprioara din: pulpa de caprioara, slanina, ficat de porc, ansoa, unt, ulei de masline, vin rosu, telina, morcovi, ceapa, salvie, cimbru, maghiran, cuisoare, boabe de piper, sare, scortisoara. Ingrediente: 1 kg pulpă de căprioară 50 g slănină 100 g ficat de porc 3 fileuri de anşoa conservate în saramură 50 g […]
Carne de caprioara cu fructe de padure
Carne de caprioara cu fructe de padure din: carne de caprioara, fructe de padure, afine, telina, morcov, ceapa rosie, foi de dafin, vin rosu, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de căprioară 200 g fructe de pădure 200 g afine 1 tijă de ţelină 1/2 morcov 1/2 ceapă roşie 2 […]
Pofta buna!