Pulpa cu cimbru, ienibahar si piure de telina
PrinteazaPulpa cu cimbru, ienibahar si piure de telina din: pulpă de porc fără os, ceapa, usutroi, boabe de piper, foaie de dafin, boabe de ienibahar, sare, cimbru, vin alb sec, ţelina, cartof alb, ceapă, condiment din legume uscate, unt, smântână.
Ingrediente:
- 1 1/2 kg pulpă de porc fără os
- 2 cepe
- 5 căţei de usturoi
- 1/2 linguriţă boabe de piper
- 1 foaie de dafin
- 2 boabe de ienibahar
- sare
- cimbru
- vin alb sec
Pentru piure:
- 2 ţeline mari
- 1 cartof alb
- 1 ceapă
- condiment din legume uscate
- 25 g unt
- 3 linguri smântână
Mod de preparare:
Tai pulpa în bucăţi groase, pe fibra muşchiului. Speli bucăţile, apoi degresezi carnea şi legi bucăţile strâns de jur-împrejur, cu sfoară, ca să-şi păstreze forma.
Aşezi pulpa într-o cratiţă, împreună cu piperul, cimbrul, ienibaharul, foaia de dafin, ceapa şi usturoiul curăţate.
Pui carnea la fiert la foc mic.
Pe măsură ce apa scade, completezi cu vin alb sec. După 1 oră, încerci dacă s-a pătruns carnea.
Cureţi şi speli ţelina, cartoful şi ceapa. Le tai în cubuleţe şi le pui la fiert în apă cu condiment din legume, pentru 1/2 oră.
Le scurgi şi le mixezi în blender împreună cu untul şi smântână, după care mai pui piureul pe foc pentru 5 minute.
Tai carnea în felii groase şi o serveştî împreună cu piureul şi gogoşari muraţi.
Pulpa cu cimbru, ienibahar si piure de telina
Pofta buna!