Pulpă cu linte
PrinteazaPulpă cu linte: pulpa de porc, ceapa, morcov, telina, cartofi, usturoi, linte, ulei, foi de dafin, sare, piper, patrunjel.
- 300 g pulpă de porc
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- 2 cartofi
- 2 căţei de usturoi
- 200 g linte
- 40 ml ulei
- 2-3 foi de dafin
- sare
- piper
- 1 tegătură pătrunjel
Mod de preparare:
Tai carnea cubuleţe şi o rumeneşti într-o tigaie cu ulei. Adaugi apoi legumele tăiate cubuleţe, ceapa tocată şi usturoiul zdrobit.
După ce le-ai călit pui 1 1/2 ceaşcă de apă şi laşi să fiarbă, amestecând din când în când.
Apoi adaugi lintea, care a fost înmuiată şi fiartă separat, foile de dafin, pătrunjelul tocat, sare, piper, după gust. Laşi să mai fiarbă împreună, circa 10 minute si servesti imediat.
Pulpă cu linte
Pofta buna!