Pulpa cu varza
PrinteazaPulpa cu varza din: pulpa de porc cu sorici, varza, morcovi, vin, chimen, coriandru, ulei de masline, sare de mare, piper.
- 2 kg pulpă de porc cu şorici
- 1 varză albă
- 1-2 morcovi
- 1 pahar cu vin alb
- chimen
- coriandru măcinat
- ulei de măsline
- sare de mare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Taie carnea în două felii. Freac-o cu un amestec din sare, piper şi coriandru. Acoperă şi lasă la frigider 4 ore. Toacă varza, dar nu fin, şi freac-o bine cu sare. Adaugă morcovii tăiaţi bastonaşe şi presară chimen şi piper.
Aşază umplutura peste feliile de carne, rulează şi leagă cu aţă alimentară. Incinge 3-4 linguri cu ulei într-o tigaie cu puţin chimen. Pune carnea şi rumeneşte pe fiecare parte.
Când a căpătat o crustă aurie, toarnă vinul şi lasă să dea în câteva clocote, stropind-o din când în când. Pune o ceşcuţă cu apă, dă la cuptor şi lasă până ce pătrunde bine furculiţa în carnea fragedă.
Pulpa cu varza
Pofta buna!