Pulpă de curcan în crustă de chili
PrinteazaPulpa de curcan in crusta de chili din: pulpa de curcan, ceapa, morcov, ulei, supa de pui, cartofi, fasole verde, usturoi, ardei iute, ketchup, miere, bacon, cimbru, unt, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg pulpa de curcan
- 2 cepe potrivite
- 1 morcov
- 4 linguri ulei
- 500 ml supa de pui strecurata
- 700 g cartofi mici
- 700 g fasole verde
- 1 catel de usturoi
- 1 ardei iute rosu
- 5 linguri ketchup
- 1 lingura miere
- 5 felii subtiri de bacon
- 1 fir cimbru
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dezosezi cu grijă pulpa de curcan, o condimentezi cu sare şi piper, după gust, o rulezi strâns şi o legi să nu se desfacă în timpul preparării.
Aşezi rulada de carne într-un vas mare, o stropeşti cu ulei şi o rumeneşti uşor pe toate părţile, împreună cu o ceapă şi un morcov tăiate bucăţi mari.
Adaugi apoi treptat supa fierbinte şi laşi să fiarbă circa o oră, la foc mic, până scade zeama şi carnea se rumeneşte deasupra.
Separat, fierbi cartofii curăţaţi de coajă şi fasolea în apă cu sare şi cimbrul, după care le strecori şi arunci cimbrul, împărţi tecile de fasole în grupe de 4-5 bucăţi, le împachetezi cu felii de bacon şi apoi le prăjeşti într-o tigaie neaderentă cu ulei bine încins.
în grăsimea rămasă, rumeneşti cartofii fierţi şi păstrezi totul cald.
Pentru prepararea crustei de chili, căleşti uşor în unt, amestecând permanent, o ceapă tocată mărunt, usturoiul zdrobit, ardeiul iute curăţat de seminţe şi tocat mărunt, het- chupul, mierea, sare şi piper, după gust
Torni crusta de chili peste ruloul de carne, aşezi alături în tavă cartofii rumeniţi şi pacheţelele de fasole.
Le introduci la cuptor pentru circa 10 minute pentru a se amesteca aromele, apoi le serveşti.
Pulpă de curcan în crustă de chili
Pofta buna!