Pulpa de curcan cu piure in cosulet
PrinteazaPulpa de curcan cu piure in cosulet: curcan, caltabos, ficatei de pui, ceapa verde, masline verzi, ou, sare, piper, unt, cartofi si foi de placinta.
Ingrediente:
- 1 pulpă de curcan
- 2 felii de caltaboş
- 2 ficăţei de pui (sau 1 ficat de curcan)
- 2 cepe verzi sau 1 ceapă uscată
- 6 măsline verzi
- 1 felie de pâine
- 1 ou
- sare
- piper
Ingrediente garnitură:
- 4 cartofi
- 2 linguri unt
- 2 foi de plăcintă
- sare
Mod de preparare:
Pulpa de curcan cu piure in cosulet: Cureţi feliile de caltaboş de pieliţă, le mărunţeşti şi le amesteci cu ficatul tocat.
Adaugi în compoziţie ceapa tocată, oul, pâinea înmuiată şi presată bine, măslinele tocate, potriveşti de sare şi piper şi omogenizezi totul.
Dezosezi pulpa de curcan, o baţi puţin cu ciocanul de şniţele şi o umpli cu compoziţia de ficat.
Rulezi, prinzi cu scobitori şi o aşezi într-o tavă de chec unsă cu ulei ca să-şi păstreze forma.
O dai la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. în acest timp pregăteşti garnitura: Ungi cu ulei forme de tarte sau de savarine şi aşezi în fiecare câte un pătrat tăiat din foile de plăcintă.
Dai formele la cuptor pentru 5-20 minute, numai cât să se aurească marginile.
Faci piureul aşa cum ştii. Laşi să se răcească pulpa, îi desprinzi scobitorile şi o tai.
Pui în coşuleţele făcute din foi de plăcintă câteva linguri de piure şi aduci totul la masă.
Pofta buna!