Pulpă de berbec cu garnitură de măsline, ceapă verde, usturoi verde, roşii şi bureţi
PrinteazaPulpă de berbec cu garnitură de măsline, ceapă verde, usturoi verde, roşii şi bureţi
- 1,600 kg pulpă de berbec
- 400 g ceapă verde
- 200 g usturoi verde
- sare
- piper
- 100 g măsline verzi
- 150 g ulei
- 150 g bureţi
- 1/4 1 vin
- 1 lămaie
- 2 roşii
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Pulpa se spală bine, se pune într-o tavă adîncă cu 50 g ulei, sare, piper, 1/4 1 apă şi se dă la cuptor 45 minute, întorcîndu-se din cînd în cînd.
Se adaugă apoi măslinele fără simburi, usturoiul, ceapa şi roşiile tăiate bucăţi, vinul, bureţii tăiaţi, 100 g ulei şi se dă din nou la cuptor pînă ce scade.
Se taie pulpa felii, se aşază pe un platou adine cu zarzavatul, feliile de lămîie fără coajă şi pătrunjelul tocat.
Pofta buna!