Pulpa de berbec cu garnitura de rosii umplute cu orez
PrinteazaPulpa de berbec cu garnitura de rosii umplute cu orez
- 1,600 kg pulpă de berbec
- sare
- piper
- cimbru
- 1/4 pahar vin roşu
- 100 g zarzavat
- 1 ceapă
- 12 roşii
- 150 g orez
- 150 g unt
- 1,500 kg spanac
- nucşoară
- 300 g cartofi
- 1/2 l supă
- 100 g şuncă
- 80 g peşte afumat
- 1/2 lingură făină
- 1 lingură bulion
Mod de preparare:
Pulpa se împănează cu şunca şi peştele afumat şi se dâ la cuptor cu sare, piper, cimbru, unt, apă, ceapă şi zarzavatul tăiat, circa 50 minute.
Cînd s-a rumenit, se scoate din tavă şi în ea se face un sos in care se mai pune 1/2 lingură făină, supă, 1 lingură bulion şi se fierbe 20 minute se strecoară şi se termină cu vin.
Pulpa se taie felii şi se aşază pe un platou garnisită cu roşiile umplute cu orez şi cu spanac din foi fierte şi date in unt, sare şi nucşoara rasă.
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!