Pulpa de berbec cu rosii umplute

Printeaza

Pulpa de berbec cu rosii umplute din: pulpa de berbec, vin rosu, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, peste afumat, sunca, cimbru, unt, supa de legume, faina, bulion, rosii, spanac, orez, nucsoara, sare, piper.

Ingrediente:Pulpa_de_berbec_cu_rosii_umplute

  • pulpa de berbec
  • 300 ml vin rosu
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 80 g peste afumat
  • 100 g sunca
  • 1 lingurita cimbru
  • 150 g unt
  • 500 ml supa de legume
  • 1/2 lingurita faina
  • 1 lingurita bulion
  • 12 rosii
  • 1,5 kg spanac
  • 150 g orez
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele afumat de pieliţe şi oase şi tăiaţi-l în fâşii în¬guste, lungi de 2 cm. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în rondele rădăcinoasele şi ceapa.

Spălaţi pulpa şi crestaţi-o adânc, din loc în loc. împănaţi-o cu fâşii de peşte şi cu şuncă, presăraţi-o cu cimbru, sare şi piper şi ungeţi-o cu 100 g unt topit.

Aşezaţi pulpa împreună cu legumele într-o tavă cu puţină apă şi daţi-o la cuptor pentru 50 de minute. Din când în când, scoateţi tava şi stropiţi carnea cu vin şi cu sosul din tavă.

Când carnea s-a rumenit, strecuraţi sosul şi fierbeţi-l cu 100 ml supă rece, în care aţi dizolvat făina şi bulionul.

In timp ce pulpa se află la cuptor, pregătiţi garnitura. Curăţaţi, opăriţi spanacul, scurgeţi-l şi tocaţi-l mărunt.

Fierbeţi orezul în restul de supă. Căliţi puţin spanacul în untul topit rămas şi amestecaţi-l cu orezul şi nucşoara.

Tăiaţi-le câte un căpăcel roşiilor, îndepărtaţi-le rniezul şi umpleţi-le cu spanac. Serviţi friptura la masă pe un platou, cu garnitura de roşii umplute şi cu sosul în sosieră.

Pulpa de berbec cu rosii umplute

Pulpa_de_berbec_cu_rosii_umplute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.