Pulpa de berbec inabusita la cuptor
PrinteazaPulpa de berbec inabusita la cuptor din: pulpa de berbec, slanina, untura, usturoi, ceapa, vin, sare, piper.
- 1,5 kg pulpă de berbec tânăr
- 50 g slănină afumată
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 lingură de untură
- 3 cepe
- 1 morcov
- 1 pahar de vin alb
- 1 l supă de carne
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă pulpa de pieliţe şi de grăsime, împăneaz-o cu slănină şi usturoi dat prin sare. Pune pulpa într-o cratiţă cu untură şi las-o la prăjit până se rumeneşte. Când e gata, scoate pulpa şi aşază pe fundul cratiţei felii de slănină, felii de ceapă şi de morcov.
Deasupra stratului de ceapă şi morcov pune friptura uşor rumenită. Toarnă un pahar de vin şi las-o pe foc descoperită până scade aproape tot sosul.
Toarnă zeama de carne, adaugă foaia de dafin, acoperă şi lasă la fiert înăbuşit aproximativ o oră. In acest timp, unge pulpa de câteva ori cu sosul din vas.
Când friptura este pătrunsă, curăţă sosul de grăsime şi dă legumele prin sită, apoi amestecă-le cu sosul. Serveşte sosul strecurat lângă friptură.
Pofta buna!