Pulpa de berbec inabusita (varianta)
PrinteazaPulpa de berbec inabusita din: pulpa de berbec, slanina, usturoi, untura, sare, piper, ceapa, vin, zeama de carne, dafin.
- 1,5 kg pulpă de berbec tânăr
- 50 g slănină afumată
- 1 căpăţănă de usturoi
- 1 lingură de untură
- sare
- piper
- 3 cepe
- 1 pahar vin alb
- 1l zeamă de carne
- 1 frunza de dafin
Mod de preparare:
Cureţi pulpa de pieliţe şi de grăsime, o împănezi cu slănină şi usturoi. Pui pulpa într-o cratiţă cu untură şi o laşi să se prăjească până se rumeneşte. Când e gata, scoţi pulpa, iar pe fundul cratiţei aşezi felii de slănină, felii de ceapă şi de morcovi.
Deasupra stratului de ceapă şi de morcovi, pui friptura uşor rumenită, lorni un pahar cu vin şi o laşi pe foc descoperită până scade aproape tot sosul, lorni zeama de carne, adaugi o frunză de dafin, acoperi şi laşi să fiarbă înăbuşit, aproximativ 1 oră.
In acest timp ungi pulpa de câteva ori cu zeamă din vas. Când friptura este pătrunsă, cureţi sosul de grăsime şi treci legumele prin sită. Sosul strecurat îl serveşti lângă friptură.
Recomandat este sa nu prepari carnea de berbec imediat ce a fost sacrificat animalul, ci e bine să o ţii câteva ore într-un loc aerisit şi răcoros.
Pulpa de berbec inabusita
Pofta buna!