Pulpa de berbec (jigou) la tava
PrinteazaPulpa de berbec (jigou) la tava
- 1 pulpă de berbec
- 1 lingură ulei
- cateva cătei de usturoi
- sare
- piper
- 1 ceaşcă zeamă de carne
Mod de preparare:
Curăţăm şi spăîăm pulpa de berbec. Sărăm şi împănăm cu usturoi, ungem cu ulei şi presărăm piper. Apoi aşezăm friptura în tavă cu partea grasă în sus. Cu I/2 oră înainte de a servi la masă, dăm la cuptor.
Cand friptura s-a rumenit pe amandouă părţile, domolim focul, turnăm tavă zeama de carne şi lăsand să se frigă pînă la sfîrşit.
Cand este gata, lăsăm friptura să se racorească puţin, apoi o tăiem în felii urnoase şi o servim cu fasole albă fiartă cu garnitură de orez, varză de Bruxelles, cartofi întregi prăjiţi, piure de cartofi.
Pofta buna!