Pulpă de berbec la tavă cu slanina si usturoi
PrinteazaPulpă de berbec la tavă cu slanina si usturoi
- 1 pulpă de berbec
- 125 g slănină
- 1 căpăţînă usturoi
- 1 lingură untură
- 1 păhărel vin sau oţet
- sare
Mod de preparare:
Se spală bine pulpa şi se curăţă de grăsime. Cu ajutorul unui cuţit se scoate osul. Carnea se freacă cu sare şi se lasă să stea 30 min, apoi se împănează cu bucăţi de slănină şi căţei de usturoi.
Se rulează carnea strîngînd bine capetele şi se leagă cu o sforicică, astfel încît să aibă formă lunguiaţă.
Se aşază în tava unsă cu untură, se adaugă 2-3 linguri apă, o lingură untură, vinul sau oţetul şi se dă la cuptor la foc mare pînă începe să se rumenească,apoi la foc potrivit.
În tot timpul frigerii se unge din cînd în cînd cu sosul din tavă, Cînd este gata, se ia din tavă, se scoate sfoara şi se taie friptura felii nu prea groase.
În sosul din tavă se pun 2-3 linguri de apă, se lasă să dea un clocot şi se toarnă peste feliile de pulpă. Se serveşte cu pire de cartofi şi morcovi sote. Această friptură este foarte gustoasăşi rece.
Pofta buna!