Pulpă de berbec
PrinteazaPulpă de berbec
- 1,800 kg pulpă
- 400 g ceapă verde
- 200 g usturoi verde
- 150 g măsline verzi desărate
- 300 g ciuperci
- 1/4 l vin
- 1 lămîie
- 4-5 roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pregăteşte pulpa şi se pune la tavă cu 50 g ulei, sare, piper şi puţină apă cu vin.
Se lasă in cuptorul încins 3/4 oră întorcîndu-se pulpa pe ambele părţi să se coacă şi să se rumenească.
Se adaugă apoi măslinele (desărate) fără sîmburi, usturoiul, ceapa şi ciupercile tăiate bucăţele, roşiile împreună cu restul de ulei şi vin şi se lasă la cuptor a doua oară pînă ce a scăzut zarzavatul şi s-a format sosul.
In continuare se taie feliile de pulpă care se aşază pe platou împreună cu legumele de la cuptor, se garniseşte cu felii de lămîie, frunze de pătrunjel şi roşii felii.
Pofta buna!