Pulpa de caprioara cu vin rosu
PrinteazaPulpa de caprioara cu vin rosu din: pulpa de caprioara marinata, slanina afumata, apa, vin, sare, ulei, piper.
- 1 pulpă de căprioară marinată
- 200 g slănină afumată
- 1 cană cu apă sau supă caldă
- 1 pahar cu vin
- sare
- 1 ceaşcă de ulei
- piper boabe
Mod de preparare:
Faceţi o soluţie marinată (vezi reţeta 232) din: apă, oţet, sare, legume tăiate felii, 1 căpăţână de usturoi necurăţat, foi de dafin.
Curăţaţi carnea, spălaţi-o uşor cu apă caldă (folosiţi un prosop umed) şi lăsaţi-o în marinată 10-12 ore.
Scoateţi carnea din soluţia de marinat, ungeţi-o pe toată suprafaţa cu ulei. Dacă vânatul este mai bătrân, atunci când scoateţi carnea de la marinat, bateţi cu bătătorul de lemn sau cu cotorul de lemn al unui cuţit părţile mai tari.
Puneţi carnea intr-o tavă mare (tăiaţi pulpa în două folosind o secure sau lama dură a unui cuţit), acoperiţi-o cu soluţie de marinat, piper boabe şi puţină sare. Tăiaţi în felii groase slănina, puneţi-o în tava de friptură lângă came.
Frigeţi carnea 2 ore, stropiţi-o cu sosul în care se face. întoarceţi friptura de
2- 3 ori, adăugaţi vinul şi mai frigeţi 20 min. Răciţi puţin, scoateţi slănină din tavă, tranşaţi carnea.
Serviţi friptura caldă, însoţită de felii de slănină, lângă piure de castane, broccoli fiert în aburi, morcovi fierţi cu unt.
Este bun vinul roşu.
Pofta buna!