Pulpa de caprioara in sos de verdeata
PrinteazaPulpa de caprioara in sos de verdeata din: ulei, bacon, ceapa, usturoi, sare, piper negru, boia dulce, ardei iute, sos worcester, cimbru, salvie, pulpa de caprioara, supa de vanat, ardei grasi, slaninuta.
- 60 ml ulei
- 70 g bacon
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita boia dulce
- 1-2 ardei iuti
- 1 lingura sos Worcester
- 1 lingura cimbru uscat
- 1 lingura salvie
- 700 g pulpa de caprioara fara piele
- 200 ml supa de vanat
- 2 ardei grasi
- 4 felii slaninuta
Mod de preparare:
Se taie mărunt baconul şi se prăjeşte în ulei; se adaugă ceapa tocată, apoi felii de usturoi; se călesc puţin, se iau de pe foc şi se adaugă sare, piper, boia, ardei iuţi, sos Worcester, salvie şi cimbru. Amestecul se toarnă într-un vas de porţelan şi se lasă să se răcorească.
Se taie carnea felii şi se aşază în această marinată; se amestecă, se acoperă şi se lasă la frigider peste noapte. Se toarnă apoi totul într-o cratiţă şi se adaugă şi supa.
Se dau în clocot, apoi se reduce focul şi se acoperă vasul. Se înăbuşă la foc moale, până ce se înmoaie carnea (cca 2 ore şi jumătate). Ardeii graşi se taie cuburi şi se prăjesc în slănină. Se presară pe friptură.
Pulpa de caprioara in sos de verdeata
Pofta buna!