Pulpa de caprioara
PrinteazaPulpa de caprioara
- 1/2 pulpă caprioara
- 100 g slănină
- 100 g unt
- 1 lingură făină
- 1 linguriţă bulion de roşii
- 1 pahar zeamă de carne
Pentru marinată :
- 1 ceapă mică
- 1/4 telină
- 1/4 morcov
- 1/4păstirnac
- 1 lingură ulei
- 1 pahar de vin (sau oţet)
- 2 foi de dafin
- piper
- sare
Mod de preparare:
Lăsăm pulpa de căprioară să se marineze. O împănăm cu slănină şi o dăm la cuptor, să se frigă încet, ca mielul, într-o oră, dacă este tînără. Dacă este mai bătrînă, în 2 ore sau chiar mai mult. Ungem mereu carnea cu sucul ei. Cînd este gata, o scoatem din cuptor.
Prăjim zarzavatul din marinată în grăsimea scoasă din tava unde s-a fript căprioara, adăugăm făină şi puţin bulion de roşii. Amestecăm bine şi turnăm un pahar de zeamă de carne.
Fierbem totul; dacă este sos puţin, mai adăugăm zeamă de carne. Strecurăm sosul peste friptura din tavă. El trebuie să fie legat, scăzut. Adăugăm şi puţină zeamă de carne concentrată. Dăm friptura din nou la cuptor şi întoarcem pulpa de cîteva ori în sucul ei. C
înd scoatem tava din cuptor, lăsăm carnea pe o farfurie să se odihnească ; apoi o tăiem în felii, reconstituind pulpa întreagă.
Strecurăm o parte din sos peste carne, iar restul în sosieră. Servim pulpa de căprioară cu osul înfăşurat într-o cocardă de hîrtie, iar ca garnituri, piure de castane, arpagic prăjit, carote prăjite si salată de sezon.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pulpa de caprioara la cuptor
- caprioara la gratar
- pulpa de caprioara la gratar