Pulpa de caprioara

Printeaza

Pulpa de caprioara

Ingrediente:Pulpa de caprioara

  • 1/2 pulpă caprioara
  • 100 g slănină
  • 100 g unt
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriţă bulion de roşii
  • 1 pahar zeamă de carne

Pentru marinată :

  • 1 ceapă mică
  • 1/4 telină
  • 1/4 mor­cov
  • 1/4păstirnac
  • 1 lingură ulei
  • 1 pahar de vin (sau oţet)
  • 2 foi de dafin
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Lăsăm pulpa de căprioară să se mari­neze. O împănăm cu slănină şi o dăm la cuptor, să se frigă încet, ca mielul, într-o oră, dacă este tînără. Dacă este mai bătrînă, în 2 ore sau chiar mai mult. Un­gem mereu carnea cu sucul ei. Cînd este gata, o scoatem din cuptor.

Prăjim zarza­vatul din marinată în grăsimea scoasă din tava unde s-a fript căprioara, adău­găm făină şi puţin bulion de roşii. Ames­tecăm bine şi turnăm un pahar de zeamă de carne.

Fierbem totul; dacă este sos puţin, mai adăugăm zeamă de carne. Strecurăm sosul peste friptura din tavă. El trebuie să fie legat, scăzut. Adăugăm şi puţină zeamă de carne concentrată. Dăm friptura din nou la cuptor şi întoar­cem pulpa de cîteva ori în sucul ei. C

înd scoatem tava din cuptor, lăsăm carnea pe o farfurie să se odihnească ; apoi o tăiem în felii, reconstituind pulpa în­treagă.

Strecurăm o parte din sos peste carne, iar restul în sosieră. Servim pulpa de că­prioară cu osul înfăşurat într-o cocardă de hîrtie, iar ca garnituri, piure de cas­tane, arpagic prăjit, carote prăjite si salată de sezon.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pulpa de caprioara la cuptor
  • caprioara la gratar
  • pulpa de caprioara la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.