Pulpa de curcan cu cartofi si gulii
PrinteazaO reteta delicioasa de pulpa de curcan cu budincute de cartofi si gulii din: pulpa de curcan, pancetta, rozmarin, cimbrisor, ienupar, foaie de dafin, vin alb sec, coniac, gulii, cartofi, ou, parmezan, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
- 1 pulpă de curcan
- 6 felii de pancetta
- 2 rămurele de rozmarin
- 4 rămurele de cimbrişor
- 4 boabe de ienupăr
- 1 foaie de dafin
- 2 pahare de vin alb sec
- 2 linguri de coniac
- 400 g gulii
- 400 g cartofi
- 1 ou
- 40 g parmezan ras
- 15 g unt
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Săraţi pulpa de curcan şi înfăşuraţi-o în feliile de pancetta, apoi legaţi totul cu sfoară de bucătărie. Spălaţi şi tocaţi ierburile aromatice păstrând deoparte o rămurică de cimbrişor, pentru ornarea finală.
Puneţi pulpa într-o cratiţă pe care s-o puteţi băga în cuptor şi stropiţi-o cu ulei extravirgin de măsline, adăugaţi boabele de ienupăr zdrobite, tocătura de ierburi aromatice, coniacul şi vinul alb. Intoarceţi de mai multe ori pulpa să prindă bine gust, acoperiţi-o şi băgaţi-o în cuptorul încălzit în prealabil la 180°C, 30 de minute. Luaţi capacul de pe cratiţă şi continuaţi rumenirea încă 20 de minute.
In timp ce se face pulpa, curăţaţi cartofii, guliile şi tăiaţi amândouă legumele bucăţele. Fierbeţi-le in apă sărată până se înmoaie, apoi mixaţi-le cu 10 g de unt şi cu parmezanul, cu oul, cu un vârf de cuţit de sare şi unul de piper.
Aşezaţi compoziţia obţinută în patru forme de budincă tapetate cu unt şi presărate cu parmezan. Coaceţi-le în cuptor la 200°C circa 20 de minute. Feliaţi pulpa şi serviţi-o pe farfurii, însoţită de budincuţa de cartofi şi gulii, şi ornată cu rămurelele de cimbrişor păstrate.
Pulpa de curcan cu cartofi si gulii
Poftă bună!