Pulpa de curcan cu ciuperci
PrinteazaPulpa de curcan cu ciuperci din: pulpa de curcan, nucsoara, usturoi, ciuperci, ceapa, cimbru, dafin, rosii, ulei, vin, supa de legume, castraveti, kaizer, sare, piper.
- 1 pulpă de curcan
- 1 praf nucşoară
- 1 căpăţână usturoi
- 300 g ciuperci
- 1 ceapă
- cimbru
- 2 frunze dafin
- 400 g roşii
- 4 linguri ulei
- 50 ml vin alb sec
- 100 ml supă de legume
- 4 castraveţi mici, muraţi
- 100 g kaizer
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi şi speli bine pulpa şi o tamponezi cu un prosop de hârtie absorbant. Condimentezi cu sare, piper şi nucşoară, după gust. Tai kaizerul în bucăţi.
Usturoiul îl cureţi şi îl toci mărunt. Crestezi roşiile în cruce deasupra şi le pui la fiert în apă cu sare 5 minute. Le scoţi, le cureţi de coajă, le tai cuburi şi toci cimbrul.
Incingi uleiul şi prăjeşti pulpa, apoi o scoţi, o laşi deoparte. In uleiul rămas, pui frunzele de dafin, căleşti ceapa tăiată julien, usturoiul şi kaizerul.
Adaugi roşiile, cimbrul, ciupercile feliate, vinul şi supa. Laşi pe foc până scade zeama şi adaugi şi castraveţii muraţi, tăiaţi fin. Aşezi carnea într-un vas termorezistent şi torni peste ea legumele.
Introduci vasul în cuptorul încins, 30 de minute. Serveşti cald.
Pofta buna!