Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc
PrinteazaPulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc din: pulpă superioară curcan, usturoi, rozmarin, busuioc, ulei de masline, crutoane, lamaie, ceapă, roşii cherry, vin alb, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 pulpă superioară curcan
- 1 căpăţână usturoi
- 1 crenguţă rozmarin
- 2 mâini frunze busuioc proaspăt
- 50 ml ulei de măsline
- 150 g crutoane
- 1 lămâie
- 1 ceapă
- 200 g roşii cherry
- 1 l vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi usturoiul şi-l zdrobeşti. Tai mărunt rozmarinul şi o mână de busuioc. Storci zeama de la lămâie. Pui într-o ceaşcă sau într-un mojar usturoiul, busuiocul, rozmarinul, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sare şi piper după gust. Amesteci bine.
Ridici uşor pielea de pe pulpă, fără să o îndepărtezi, şi aşezi sub ea marinata de ierburi aromate. Pui într-o tavă crutoanele, busuiocul rămas si torni vinul.
Aşezi pulpa de curcan iar de jur împrejur, ceapa tăiată fideluţă şi roşiile cherry tăiate în jumătate. Dai tava la cuptor aproximativ 2 ore sau până când furculiţa intră cu uşurinţă în carne.
Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc
Pofta buna!