Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc

Printeaza

Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc din: pulpă superioară curcan, usturoi, rozmarin, busuioc, ulei de masline, crutoane, lamaie, ceapă, roşii cherry, vin alb, sare, piper.

Pulpa_de_curcan_la_cuptor_cu_rozmarin_si_busuioc

Ingrediente:

  • 1 pulpă superioară curcan
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 crenguţă rozmarin
  • 2 mâini frunze busuioc proaspăt
  • 50 ml ulei de măsline
  •  150 g crutoane
  • 1 lămâie
  • 1 ceapă
  • 200 g roşii cherry
  • 1 l vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cureţi usturoiul şi-l zdrobeşti. Tai mărunt rozmarinul şi o mână de busuioc. Storci zeama de la lămâ­ie. Pui într-o ceaşcă sau într-un mojar usturoiul, busuiocul, rozma­rinul, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sare şi piper după gust. Amesteci bine.

Ridici uşor pielea de pe pulpă, fără să o îndepărtezi, şi aşezi sub ea marinata de ierburi aromate. Pui într-o tavă crutoanele, busuiocul rămas si torni vinul.

Aşezi pulpa de curcan iar de jur împrejur, ceapa tăiată fideluţă şi roşiile cherry tăiate în jumătate. Dai tava la cuptor aproximativ 2 ore sau până când furculiţa intră cu uşurinţă în carne.

Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc

Pulpa_de_curcan_la_cuptor_cu_rozmarin_si_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.