Pulpă de miel cu gutuie si garnitură de orez
PrinteazaPulpă de miel cu gutuie si garnitură de orez
Tai bucăţi din pulpa de miel cu grosimea de 1 cm şi late cât palma. Le ungi cu usturoiul pisat, apoi le presari cu piper şi busuioc uscat. Le laşi aşa 2-3 ore să se pătrundă, după care pe fiecare felie de carne pui o bucată de gutuie, rulezi şi prinzi carnea la capete cu scobitori. în scobitoare vei înfige alt cubuleţ de gutuie şi o felie de ardei gras.
Aşezi bucăţile într-o tavă adâncă, torni 1 pahar de ulei, 2 pahare cu apă, presari piper, sare şi dai la cuptor. Când bucăţile sunt rumenite frumos, torni peste ele 2 pahare de vin alb şi mai laşi cam 15 minute la cuptor.
Serveşti cu garnitură de orez fiert, peste care torni puţin sos din tavă şi cu salată de castraveţi proaspeţi, cu felii subţiri de lămâie şi gutuie.
Poftă bună!