Pulpa de miel cu lamaie si coriandru
PrinteazaPulpa de miel cu lamaie si coriandru din: pulpa de miel, ceapa, iaurt, smantana, ulei, menta, limete, coriandru, miere, sare, piper.
- 1 pulpă de miel (aproximativ 1,5 kg)
- 1 kg ceapă roşie
- 200 g iaurt
- 200 g smântână
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1/2 legătură de mentă proaspătă de grădină
- coaja de la 2 limete
- 1 lingură de coriandru
- 1- 2 linguri de miere
- sare şi piper negru după gust
Mod de preparare:
Curăţaţi excesul de grăsime şi crestaţi suprafaţa cărnii.
Intr-un bol, combinaţi iaurtul cu smântână, adăugaţi sarea, piperul negru, coriandrul zdrobit
în mojar, coaja de la două lamâi date prin râzătoare şi menta tocată mărunt. Păstraţi două fire de mentă.
Ungeţi carnea cu amestecul obţinut, aşezaţi-o într-o tavă şi băgaţi-o în frigider pentru două ore.
Curăţaţi, clătiţi şi tăiaţi ceapa în patru dacă este măruntă sau în şase dacă este mai mare. Puneţi ceapa în tavă, stropiţi cu mierea şi uleiul de măsline, apoi asezonaţi cu sare şi piper.
Introduceţi carnea timp de 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 220°C, întorcând-o de pe-o
parte pe alta periodic. Reduceţi apoi temperatura la 160°C şi lăsaţi tava în cuptor încă două ore şi jumătate.
Serviţi pulpa de miel alături de ceapa caramelizată şi firele de mentă rămase, tocate mărunt.
Pofta buna!