Pulpa de miel cu menta
PrinteazaPulpa de miel cu sos de menta din: jeleu de menta, zeama de lamaie, menta verde, pulpa de miel dezosata, usturoi, rozmarin, piper, lamaie si vin alb sec sau supa de pui.
Pentru sos:
- 200 g jeleu de mentă
- 2 linguri zeamă proaspătă de lămâie
- 4 linguri mentă verde tocată
Pentru pulpa de miel:
- 1 pulpă de miel dezosată, curătată bine, de aproximativ 1 kg
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- 1 lingură rozmarin verde tocat
- piper după gust
- 1 lămâie mare tăiată în două
- 150 ml vin alb sec sau supă de pui puţin sărată
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C (poziţia 6).
Se unge o tavă adâncă cu o linguriţă de ulei de măsline. Se amestecă într-o crăticioară jeleul de mentă, zeama de lămâie şi menta verde. Se ţin la foc potrivit 5 minute sau până când jeleul se topeşte.
Se ia crăticioara de pe foc şi se lasă deoparte.
Intre timp, se crestează pulpa de miel pe lungime, tăind la două treimi adâncime. Se desface bucata de carne ca o carte. Se pune carnea între două bucăţi de folie de plastic şi se bate cu un bătător de şniţele sau cu un făcăleţ până când se subţiază la aproximativ 2,5 cm grosime.
Se unge bucata de carne cu 2 linguri de sos de mentă, apoi se presară usturoiul, rozmarinul şi piperul. Se stoarce zeama de la o jumătate de lămâie peste carne.
Se rulează pe lăţime şi se leagă cu sfoară ca un pachet. Se aşază în tavă, cu partea pe care s-a făcut nodul în jos. Se stoarce cealaltă jumătate de lămâie peste carne şi se toarnă vinul.
Se frige aproximativ 50 de minute sau până când este suficient de pătrunsă, în funcţie de preferinţă. Se lasă să se odihnească 10 minute. Intre timp se reîncălzeşte sosul de mentă. Se taie sfoara şi apoi se feliază carnea în bucăţi de 1 cm.
Se serveşte cu sosul de mentă.
Poftă bună!