Pulpa de miel cu verdeturi
PrinteazaPulpa de miel cu verdeturi din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, vin, rozmarin, cimbru, sare, piper, ulei.
- 1 pulpă superioară de miel
- 3 legăţturi ceapă verde
- 3 legături usturoi verde (sau leurdă)
- 300 ml vin alb
- 4-5 crenguţe de rozmarin proaspăt
- 4-5 crenguţe de cimbru proaspăt
- sare
- piper negru
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Taie mărunt verdeţurile, pune-le într-un castron, adaugă sare şi puţin ulei, amestecând uşor până obţii o pastă.
Crestează pulpa de miel astfel încât să obţii un buzunar suficient de încăpător. îndeasă în el umplutura şi leagă pulpa cu aţă alimentară. Aşază carnea într-o tavă încăpătoare, adaugă sare şi piper negru măcinat, puţin ulei de măsline, vinul şi o căniţă de apă.
Acoperă şi dă la cuptor pentru 3-4 ore, stropind carnea cu sosul din tavă.
Pofta buna!