Pulpa de miel in stil spaniol

Printeaza

Pulpa de miel in stil spaniol din: pulpa de miel, cartofi, ceapa, morcovi, usturoi, rozmarin, chimion, ulei, sare, piper, cirese, vin, lamaie, amidon.

Ingrediente:Pulpa de miel in stil spaniol

  • 1 pulpă de miel cu os (aproximativ 2 kg)
  • 500 g cartofi noi
  • 6 cepe
  • 6 morcovi
  • 6 căţei de usturoi
  • 6 fire de rozmarin
  • 2 linguriţe de chimion
  • 6 linguri ulei de măsline
  • sare şi piper negru după gust

Pentru sosul de cireşe:

  • 400 g cireşe
  • 200 ml vin roşu
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 1 lingură de amidon
  • sare şi piper negru după gust

 

Mod de preparare:

Indepărtaţi carnea de pe oase şi întindeţi-o pe o planşetă. Aşezaţi căţeii de usturoi curăţaţi şi rozmarinul pe toată suprafaţa acesteia. Rulaţi carnea, formând o ruladă, şi legaţi cu sfoară alimentară.

Amestecaţi într-un bol uleiul de măsline, chimionul, sarea şi piperul. Ungeţi carnea cu acest amestec şi păstraţi puţin şi pentru cartofi.

Aşezaţi rulada într-o tigaie încinsă şi prăjiţi-o pe toate părţile, împreună cu oasele.

Curăţaţi şi tăiaţi grosier ceapa şi morcovii. Spălaţi cartofii şi ungeţi-i cu sosul păstrat special. Adăugaţi legumele peste carne şi turnaţi aproximativ 200 ml de apă. Lăsaţi ingredientele pe aragaz încă cinci minute.

Luaţi tigaia de pe aragaz, acoperiţi-o cu folie de aluminiu şi introduceţi în cuptorul preîncălzit la 175°C, timp de o oră şi 45 de minute. îndepărtaţi folia de aluminiu şi lăsaţi carnea în cuptor încă 10-15 minute la 240°C. Aşezaţi carnea şi legumele pe platou şi păstraţi sosul lăsat de friptură.

Pentru sosul de cireşe, curăţaţi de sâmburi şi tăiaţi în jumătate. Puneţi fructele la fiert, într-o cratiţă, împreună cu 50 ml de apă. Imediat ce încep să fiarbă, adăugaţi sosul lăsat de friptură amestecat cu vinul. Lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 5 minute. Adăugaţi sucul de lămâie şi asezonaţi cu sarea şi cu piperul negru.

Dizolvaţi amidonul în puţină apă rece şi turnaţi-l peste sos. Amestecaţi şi lăsaţi sosul pe foc pentru câteva minute, apoi luaţi-l.

Porţionaţi carnea şi aşezaţi-o pe farfurii. Serviţi-o cu sosul de cireşe deasupra, alături de garnitura de legume.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.