Pulpa de miel in stil spaniol
PrinteazaPulpa de miel in stil spaniol din: pulpa de miel, cartofi, ceapa, morcovi, usturoi, rozmarin, chimion, ulei, sare, piper, cirese, vin, lamaie, amidon.
- 1 pulpă de miel cu os (aproximativ 2 kg)
- 500 g cartofi noi
- 6 cepe
- 6 morcovi
- 6 căţei de usturoi
- 6 fire de rozmarin
- 2 linguriţe de chimion
- 6 linguri ulei de măsline
- sare şi piper negru după gust
Pentru sosul de cireşe:
- 400 g cireşe
- 200 ml vin roşu
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 1 lingură de amidon
- sare şi piper negru după gust
Mod de preparare:
Indepărtaţi carnea de pe oase şi întindeţi-o pe o planşetă. Aşezaţi căţeii de usturoi curăţaţi şi rozmarinul pe toată suprafaţa acesteia. Rulaţi carnea, formând o ruladă, şi legaţi cu sfoară alimentară.
Amestecaţi într-un bol uleiul de măsline, chimionul, sarea şi piperul. Ungeţi carnea cu acest amestec şi păstraţi puţin şi pentru cartofi.
Aşezaţi rulada într-o tigaie încinsă şi prăjiţi-o pe toate părţile, împreună cu oasele.
Curăţaţi şi tăiaţi grosier ceapa şi morcovii. Spălaţi cartofii şi ungeţi-i cu sosul păstrat special. Adăugaţi legumele peste carne şi turnaţi aproximativ 200 ml de apă. Lăsaţi ingredientele pe aragaz încă cinci minute.
Luaţi tigaia de pe aragaz, acoperiţi-o cu folie de aluminiu şi introduceţi în cuptorul preîncălzit la 175°C, timp de o oră şi 45 de minute. îndepărtaţi folia de aluminiu şi lăsaţi carnea în cuptor încă 10-15 minute la 240°C. Aşezaţi carnea şi legumele pe platou şi păstraţi sosul lăsat de friptură.
Pentru sosul de cireşe, curăţaţi de sâmburi şi tăiaţi în jumătate. Puneţi fructele la fiert, într-o cratiţă, împreună cu 50 ml de apă. Imediat ce încep să fiarbă, adăugaţi sosul lăsat de friptură amestecat cu vinul. Lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 5 minute. Adăugaţi sucul de lămâie şi asezonaţi cu sarea şi cu piperul negru.
Dizolvaţi amidonul în puţină apă rece şi turnaţi-l peste sos. Amestecaţi şi lăsaţi sosul pe foc pentru câteva minute, apoi luaţi-l.
Porţionaţi carnea şi aşezaţi-o pe farfurii. Serviţi-o cu sosul de cireşe deasupra, alături de garnitura de legume.
Pofta buna!
A iesit buna?