Pulpa de miel la cuptor cu rozmarin si ansoa
PrinteazaPulpa de miel la cuptor cu rozmarin si ansoa din: pulpă de miel, lamaie, rozmarin, fileuri de ansoa sărate sau în ulei, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 pulpă de miel (cam de 2 kg)
- 1/2 lămâie
- 1 mână de rozmarin tocat mare
- 10 fileuri de anşoa sărate sau în ulei
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Cu un cuţit cu vârf ascuţit, perforaţi oblic pielea mielului cam 5-cm în adâncime, în aproximativ 10 locuri la întâmplare pe toată pulpa. Introduceţi degetul în fiecare împunsătură pentru a lărgi locul.
Frecaţi pielea cu lămâie şi introduceţi rozmarinul în orificii, apoi presăraţi-l şi pe suprafaţă. îndesaţi în fiecare orificiu câte un file de anşoa. Asezonaţi exteriorul pulpei cu sare şi piper.
Turnaţi puţin ulei într-o tavă de copt (de preferinţă, mai groasă) şi puneţi în ea carnea de miel. Lăsaţi-o în cuptorul încins la 225°C/treapta 7 la cel pe gaz, întorcând-o la fiecare 30 de minute până este gata.
Pulpa de miel la cuptor cu rozmarin si ansoa
Pofta buna!