Pulpa de miel la cuptor cu suc de portocale
PrinteazaPulpa de miel la cuptor cu suc de portocale din: pulpa de miel, portocale, cuisoare, anason stelat, ceapa, usturoi, miere, ulei, sare, piper.
- 1 pulpa de miel (de aproximativ 2 kg)
- 2 portocale (coaja rasa si sucul)
- 8 cuisoare
- 2 bucati de anason stelat, macinat
- 2 linguri seminte de susan
- 2 cepe tocate
- 10 catei de usturoi
- 3 linguri de miere
- 3 linguri de ulei
- sare, piper, dupa gust
Mod de preparare:
Radeti coaja de la portocale si pastrati deoparte. Preparati o marinada din: sucul de la o portocala, ceapa tocata, anasonul macinat, cele doua linguri de miere si cele trei linguri de ulei. Masati carnea cu marinada, acoperiti-o si dati-o la rece, peste noapte.
Cu o ora inainte de a da la cuptor scoateti carnea din frigider, asezati-o intr-o tava, cu marinada cu tot, sarati-o si piperati-o, infigeti in pulpa, din loc in loc, cuisoarele si inconjurati-o cu cateii de usturoi zdrobiti grosier.
Coaceti la foc mare, 240° C, timp de aproximativ o ora.
Intre timp, amestecati semintele de susan cu coaja rasa de la portocale, sucul celei de-a doua portocale si o lingura de miere. Cu zece minute inainte de a fi gata, ungeti pulpa cu acest amestec.
Dupa ce este gata, lasati friptura acoperita cu o folie de aluminiu, timp de 15 minute, sa se odihneasca, dupa care puteti servi alaturi de garnitura preferata.
Pulpa de miel la cuptor cu suc de portocale
Pofta buna!