Pulpă de miel la cuptor impănată cu cartofi

Printeaza

Pulpă de miel la cuptor impănată cu cartofi

Ingrediente:Pulpă de miel la cuptor impănată cu cartofi

  • 1 pulpă de miel
  • sos harrissa
  • 2 căţei mari de usturoi
  • sare, piper măcinat
  • 1/2 legătrură de rozmarin
  • 1 kg de cartofi
  • zeama unei lămâi
  • 2 cepe mari
  • 1 cutie cu roşii tocate (400 g),
  • 2 foi de dafin
  • 1 baton dle scorţişoară de 1 cm
  • 60 g de unt
  • 125 ml de vin roşu

 

Mod de preparare:

Cureţi usturoiul şi îl tai de-a lungul în bucăţi, apoi cureţi ceapa şi o tai felii. Despici pulpa în formal de romb cu un cuţit ascuţit. Ungi suprafaţa cu sos harissa.

Pui câte o feliuţă de usturoi şi o crenguţă de rozmarin la intersecţiile laturilor şi dregi cu sare şi piper. Aşezi într-o tavă unsă şi laşi în cuptor la 200 C timp de o oră. Scazi temperatura la 180 C.

Intre timp, cureţi cartofii şi tai în ei o adâncitură, până la jumătate. Ii aşezi în jurrul pulpei de miel, presari cu zeamă de lămâie, dregi cu sare şi piper şi pui deasupra roşiile şi ceapa.

Adaugi untul în grămăjoare, torni vinul roşu peste şi mai laşi 90 de minute în cuptoir, la 180 C. Intorci din când în când. Serveşti pulpa de miel cu legumele şi sosul aşezate după gust.

Pulpă de miel la cuptor împănată cu cartofi

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.