Pulpa de miel la cuptor in stil mediteraneean, cu verdeturi proaspete
PrinteazaPulpa de miel la cuptor in stil mediteraneean, cu verdeturi proaspete din: pulpa de miel, usturoi, sare grunjoasa, amestec de ierburi de provence, coaja de lamaie, ardei iute, piper, ulei de masline, rozmarin, salvie, cimbru si punga pentru copt.
- 1 pulpa de miel (circa 1,5 kg)
- 2 capatani de usturoi
- 1 lingura sare grunjoasa
- 1 lingurita amestec de ierburi de Provence
- 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa
- 1 varf de cutit ardei tocat
- piper
- 1-2 linguri ulei de masline
- 1 fir rozmarin
- 1 fir salvie
- 2 fire cimbru
- o punga pentru copt
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se spală şi se şterge pulpa. Se taie în două transversal căpăţânile de usturoi şi cu suprafaţa lor tăiată se freacă pulpa. Se amestecă sarea cu ierburi de Provence, coajă de lămâie, ardei iute, piper şi ulei. Se freacă pulpa şi cu acest amestec.
Se spală şi se curăţă verdeţurile proaspete şi se aşază pe pulpa de miel. Se leagă cu aţă. Se introduce pulpa în punga pentru copt împreună cu căpăţânile de usturoi si se asază într-o formă termorezistentă. Se coace friptura la cuptor aproximativ 11/2-2 ore.
Se desface punga la capăt şi se lasă friptura să se mai rumenească circa 10-15 minute la cuptor. Se scoate, se îndepărtează punga şi se lasă să se odihnească cca 10 minute, apoi se taie.
Pulpa de miel la cuptor
Pofta buna!