Pulpa de miel la cuptor in stil mediteraneean, cu verdeturi proaspete

Printeaza

Pulpa de miel la cuptor in stil mediteraneean, cu verdeturi proaspete din: pulpa de miel, usturoi, sare grunjoasa, amestec de ierburi de provence, coaja de lamaie, ardei iute, piper, ulei de masline, rozmarin, salvie, cimbru si punga pentru copt.

Ingrediente:Pulpa_de_miel_la_cuptor

  • 1 pulpa de miel (circa 1,5 kg)
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 1 lingurita amestec de ierburi de Provence
  • 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa
  • 1 varf de cutit ardei tocat
  • piper
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 fir rozmarin
  • 1 fir salvie
  • 2 fire cimbru
  • o punga pentru copt

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se spală şi se şterge pulpa. Se taie în două trans­versal căpăţânile de usturoi şi cu supra­faţa lor tăiată se freacă pulpa. Se ames­tecă sarea cu ierburi de Provence, coajă de lămâie, ardei iute, piper şi ulei. Se freacă pulpa şi cu acest amestec.

Se spală şi se curăţă verdeţurile proaspete şi se aşază pe pulpa de miel. Se leagă cu aţă. Se introduce pulpa în punga pentru copt  împreună cu căpă­ţânile de usturoi si se asază într-o formă termorezistentă. Se coace friptura la cuptor aproximativ 11/2-2 ore.

Se desfa­ce punga la capăt şi se lasă friptura să se mai rumenească circa 10-15 minute la cuptor. Se scoate, se îndepărtează pun­ga şi se lasă să se odihnească cca 10 mi­nute, apoi se taie.

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa_de_miel_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.