Pulpă de miel la tavă cu amestec de legume
PrinteazaPulpă de miel la tavă cu amestec de legume
- 1 pulpă de miel (cea 2 kg)
- 12 feliuţe de usturoi curăţat
- 50 g unt
- 4 crenguţe de cimbru
- 2 crenguţe de rozmarin
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 lingurinţă de sare
- piper boabe şi măcinat
- legume diverse
Preparare:
Se pune fasolea albă la înmuiat în apă rece, timp de 2 ore. Se curăţă. Se pune apoi într-o oală, cu ceapa decojită şi piperul boabe. Se lasă să dea în clocot şi apoi se dă focul foarte mic, timp de 1 oră. Se preîncălzeşte cuptorul la 240° C.
Pulpa de miel se bagă la cuptor într-o tavă mare. Se stropeşte cu ulei de măsline, apoi se pun sare şi piper măcinat. Se lasă la cuptor 20 de minute. In acest timp, se curăţă legumele. Se pun morcovii şi napii într-o tigaie mare cu capac. Se acoperă cu apă şi se adaugă untul bucăţele. Se adaugă sare şi piper. Se dă în clocot, se micşorează focul şi se mai lasă 10 minute.
Se întoarce pulpa de miel pe partea cealaltă şi se unge din nou cu ulei de măsline. Se pun în tavă feliile de usturoi. Pulpa de miel se presară cu rozmarin şi cimbru. Se varsă un pahar de apă pe fundul tăvii şi se dă cuptorul la 210°C. Se fierbe 25 de minute. In acest timp, se taie cartofii în bucăţi.
Se pun în tigaia cu capac, alături de sparanghel. Se fierb 15 minute, apoi se adaugă mazărea şi se fierbe încă 5 minute. Când pulpa de miel s-a fiert, se opreşte focul şi se mai lasă tava în cuptor încă 10 minute, cu focul stins. Se scurge fasolea albă.
Se scoate pulpa de miel din cuptor, se adaugă legumele pe platou şi se serveşte imediat.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- miel la cuptor cu legume
- miel cu legume la cuptor
Foarte buna si suculenta pulpa de miel la tava. Recomand tuturor sa consume carne de miel. Daca este bine gatita, este foarte buna.