Pulpa de miel la tava cu legume si rozmarin
PrinteazaO reteta clasica de pulpa de miel la tava din: pulpa de miel dezosata, ceapa, morcovi, usturoi, ulei, cimbru uscat, rozmarin, vin alb sec, sare si piper. Este important sa frecati pulpa de miel bine cu amestecul aromat de mirodenii, altfel riscati sa obtineti o friptura prea putin aromata.
- 1 pulpa de miel dezosata de circa 2 kg
- 2 cepe medii
- 2 morcovi medii
- 4 catei de usturoi
- 1/2 pahar ulei
- 1 lingura de cimbru uscat
- 2 crengi de rozmarin, proaspat tocate
- 1 pahar de vin alb sec
- sare si piper negru macinat dupa gust
Mod de preparare:
Ştergeţi carnea cu o cârpă umedă. Tăiaţi legumele în bucăţi mari şi aşezaţi-le grupat într-o tavă. Pisaţi usturoiul şi amestecaţi-l cu rozmarinul tocat, cimbrul, sarea şi piperul.
Frecaţi carnea cu acest amestec, apoi cu ulei. Aşezaţi carnea peste legume şi coaceţi în cuptorul preîncălzit. întâi, timp de 15 minute la foc maxim, apoi stropiţi cu vin şi coaceţi la foc mediu, timp de o oră.
Scoateţi carnea din cuptor, lăsaţi-o 10 minute să se odihnească, apoi feliaţi-o. Pulpa de miel trebuie însoţită de un vin roşu, sec. Spre deosebire de stufat şi drob, acesta ar trebui să fie mai corpolent.
Pulpa de miel la tava cu legume si rozmarin
Poftă bună!