Pulpa de miel umpluta cu verdeata

Printeaza

Pulpa de miel umpluta cu verdeata din: pulpa de miel, ceapa, pesmet, seminte, rozmarin, cimbru, ulei, usturoi.

Ingrediente:Pulpa de miel umpluta cu verdeata

  • o pulpa de miel de 1,8 kg

Pentru umplutura:

  • 2 cepe, curatate si tocate
  • 30 g pesmet proaspat
  • 20 g seminte de floarea soarelui, prajite
  • 2 fire de rozmarin, doar frunzele, tocate
  • 4 ramurele de cimbru, doar frunzele
  • 2 linguri ulei de masline

Pentru crusta de mirodenii:

  • 2 ramurele de rozmarin, doar frunzele
  • 3 catei de usturoi, tocati grosier
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 4 ramurele de cimbru, doar frunzele
  • 2 linguri ulei de masline

Pentru sos:

  • 1lingura jeleu sau gem de coacaze (sau alte fructe)
  • 300 ml apa sau supa concentrata de miel
  • 125 ml vin rosu
  • 1lingurita malai, amestecat cu 2 lingurite apa rece

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 5/190°C.

Cu un cutit ascutit, taie pulpa ca sa faci un buzunar; taie dinspre capatul mai gras al pulpei de miel. Amesteca ingredientele pentru umplutura, asezoneaza bine, apoi pune totul in buzunar.

Pune pulpa intr-o tava mare de copt.

Pentru crusta de mirodenii, piseaza ierburile si usturoiul intr-un mojar, apoi freaca bine carnea de miel cu acest amestec. Acopera apoi lejer cu o folie si coace 1 ora 30 minute.

Scoate folia si coace inca 30 minute. Scoate din cuptor, acopera cu folie si lasa 20 minute.

Scoate cu o spumiera grasimea din zeama lasa ta de friptura, arunc-o, apoi pune zeama intr-o cratita. Las-o la foc potrivit si incorporeaza gemul.

Adauga vinul, supa de miel si malaiul, lasa sa dea in clocot, fierbe 5-10 minute, pana se ingroasa.

 

Pofta buna!

 


Pulpa umpluta cu ficat

Miel umplut in stil ardelenesc

Miel umplut in stil ardelenesc din: miel, usturoi, boia, sare, piper, sunca, maruntaie de miel, paine, cartof, faina, oua, usturoi. Ingrediente: Pentru pastă: 1 miel 1 căpăţână de usturoi 1 lingură boia de ardei dulce sare piper felii de şuncă Pentru umplutură: măruntaiele de la miel 1 felie de pâine 1 cartof puţină făină 2 […]

Retete Miel

Retete Miel

Retete Miel: Pulpa de miel cu pilaf   Pulpa de miel cu pilaf din: ulei de masline, pulpe de miel, ceapa, usturoi, seminte de chimion, cardamom, orez, spanac. Ingrediente: ulei de măsline 2 felii dezosate pulpe de miel, tăiate în bucăti mari 1 ceapă feliată 2 cătei de usturoi zdrobiti 1 lingurită seminte de chimion […]

 

Retete rapide cu Carne de Miel

Retete rapide cu Carne de Miel

Retete rapide cu Carne de Miel: Painisoare umplute cu carne de miel (varianta)   Painisoare umplute cu carne de miel din: faina, unt, drojdie, lapte, oua, zahar, sare, pulpa de miel, maioneza, usturoi, piper, ceapa verde, salata verde. Ingrediente: Pentru pâinişoare: 300 g făină 100 g unt 30 g drojdie 200-250 ml lapte 2 gălbenuşuri […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.