Miel umplut in stil ardelenesc din: miel, usturoi, boia, sare, piper, sunca, maruntaie de miel, paine, cartof, faina, oua, usturoi. Ingrediente: Pentru pastă: 1 miel 1 căpăţână de usturoi 1 lingură boia de ardei dulce sare piper felii de şuncă Pentru umplutură: măruntaiele de la miel 1 felie de pâine 1 cartof puţină făină 2 […]
Pulpa de miel umpluta cu verdeata
PrinteazaPulpa de miel umpluta cu verdeata din: pulpa de miel, ceapa, pesmet, seminte, rozmarin, cimbru, ulei, usturoi.
- o pulpa de miel de 1,8 kg
Pentru umplutura:
- 2 cepe, curatate si tocate
- 30 g pesmet proaspat
- 20 g seminte de floarea soarelui, prajite
- 2 fire de rozmarin, doar frunzele, tocate
- 4 ramurele de cimbru, doar frunzele
- 2 linguri ulei de masline
Pentru crusta de mirodenii:
- 2 ramurele de rozmarin, doar frunzele
- 3 catei de usturoi, tocati grosier
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 4 ramurele de cimbru, doar frunzele
- 2 linguri ulei de masline
Pentru sos:
- 1lingura jeleu sau gem de coacaze (sau alte fructe)
- 300 ml apa sau supa concentrata de miel
- 125 ml vin rosu
- 1lingurita malai, amestecat cu 2 lingurite apa rece
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 5/190°C.
Cu un cutit ascutit, taie pulpa ca sa faci un buzunar; taie dinspre capatul mai gras al pulpei de miel. Amesteca ingredientele pentru umplutura, asezoneaza bine, apoi pune totul in buzunar.
Pune pulpa intr-o tava mare de copt.
Pentru crusta de mirodenii, piseaza ierburile si usturoiul intr-un mojar, apoi freaca bine carnea de miel cu acest amestec. Acopera apoi lejer cu o folie si coace 1 ora 30 minute.
Scoate folia si coace inca 30 minute. Scoate din cuptor, acopera cu folie si lasa 20 minute.
Scoate cu o spumiera grasimea din zeama lasa ta de friptura, arunc-o, apoi pune zeama intr-o cratita. Las-o la foc potrivit si incorporeaza gemul.
Adauga vinul, supa de miel si malaiul, lasa sa dea in clocot, fierbe 5-10 minute, pana se ingroasa.
Pofta buna!
Miel umplut in stil ardelenesc
Retete Miel
Retete Miel: Pulpa de miel cu pilaf Pulpa de miel cu pilaf din: ulei de masline, pulpe de miel, ceapa, usturoi, seminte de chimion, cardamom, orez, spanac. Ingrediente: ulei de măsline 2 felii dezosate pulpe de miel, tăiate în bucăti mari 1 ceapă feliată 2 cătei de usturoi zdrobiti 1 lingurită seminte de chimion […]
Retete rapide cu Carne de Miel
Retete rapide cu Carne de Miel: Painisoare umplute cu carne de miel (varianta) Painisoare umplute cu carne de miel din: faina, unt, drojdie, lapte, oua, zahar, sare, pulpa de miel, maioneza, usturoi, piper, ceapa verde, salata verde. Ingrediente: Pentru pâinişoare: 300 g făină 100 g unt 30 g drojdie 200-250 ml lapte 2 gălbenuşuri […]