Pulpa de porc cu arpagic
PrinteazaPulpa de porc cu arpagic din: pulpa de porc, ulei sau untura, arpagic, patrunjel, cimbru, usturoi, slanina, vin, piper, sare.
- 0,7 kg pulpă de porc
- 2-3 linguri ulei sau untură
- 20-30 bucăţi arpagic mai mare
- pătrunjel
- cimbru
- 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi ca pentru mujdei
- câteva bucăţele de slănină
- 1/2 I vin negru
- piper pisat
- sare
Mod de preparare:
Carnea se taie în bucăţi mai mari decât pentru tocănită. Acestea se sărează, se piperează şi se pun într-o tigaie (cratiţă) cu grăsime la rumenit.
După ce carnea s-a rujmenit pe toate părţile, în tigaie se adaugă câteva bucăţele de slănină, arpagicul cuurăţat, pătrunjelul, cimbrul şi usturoiul.
Când arpagicul s-a rumenit, se adaugă vinul şi 1- 2 căni de apă pentru a acoperi carnea din tigaie. Se lasă să mai fiarbă domol, cam 2 ore. Dacă sosul scade prea mult, se mai completează cu apă sau, mai bine, cu vin.
Pofta buna!