Pulpa de porc cu chorizo
PrinteazaPulpa de porc cu chorizo din: file de porc, usturoi, oregano, dafin, sare, piper, carnaciori, boia, untura.
- 600 g file de porc
- 6 căţei de usturoi
- 1 fir de oregano
- 1 frunză de dafin
- sare
- piper
- 2 cârnăciori Chorizo de cca 200 g
- 1 linguriţă de boia
- 50 g untură de porc
Mod de preparare:
Se taie fileul de porc în cuburi de mărime medie. Se curăţă usturoiul şi se taie în bucăţi mai mari. Se spală oreganoul, se usucă şi se aleg doar frunzuliţele, apoi se toacă mărunt.
Cuburile de carne se pun într-un ceaun. Se adaugă usturoiul, frunza de dafin, oreganoul şi puţină sare şi piper. Se toarnă pe deasupra circa 175 ml de apă, apoi se lasă carnea la fiertîn vasul acoperit timp de 10-15 minute.
Se taie cârnăciorul în felii subţiri şi se adaugă în ceaun, alături de boia şi de untura de porc, lăsându-se la fiert câteva minute fără capac, până ce carnea devine fragedă, iar apa a scăzut.
La final se rumeneşte carnea pe toate părţile şi se serveşte imediat.
Pulpa de porc cu chorizo
Pofta buna!