Pulpa de porc cu fulgi de migdale
PrinteazaPulpa de porc cu fulgi de migdale din: pulpa de porc, vin, bacon, fasole, usturoi, ardei, ulei, sare, piper, fulgi de migdale.
- 1 kg pulpă de porc
- 1 pahar vin alb
- bacon, opţional
- 700 g fasole verde
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- ulei
- piper
- sare
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Speli carnea, o dai cu ulei, o sărezi şi o piperezi, apoi o frigi pe toate părţile. O aşezi într-o tavă şi o ţii în cuptorul bine încins 20 de minute. Scazi temperatura, torni vinul şi mai ţii 40 de minute, având grijă s-o stropeşti din când în când cu sosul din tavă.
In zeama lăsată iniţial de carne poţi pune puţin bacon la rumenit, dacă doreşti. Peste el, adaugi un pahar de apă şi fasolea curăţată şi spălată. Când începe să fiarbă, dai focul mai mic şi acoperi cu un capac, 20 de minute.
Spre final, adaugi usturoiul pisat şi ardeiul tăiat rondele. Tai carnea felii pe care le aşezi pe pat de legume şi o serveşti presărată cu fulgi de migdale.
Pofta buna!