Pulpa de porc cu lamaie
PrinteazaPulpa de porc cu lamaie din: pulpa de porc, lamaie, cartofi, cimbru, coriandru, supa de legume, sare, piper, cuisoare, ulei.
- 1,5 kg pulpă de porc (întreagă)
- 3 lămâi
- 600 g cartofi
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 1 linguriţă seminţe de coriandru uscat
- 500 ml supă dş legume
- sare
- piper
- cuişoare
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi carneâ de pieliţe şi tendoane, o speli, o scurgi, apoi o tamponezi cu şerveţele. Ungi carnea cu ulei şi presari coriandru, cimbru, sare şi piper după gust. Pui carnea într-o tavă, adaugi supa de legume şi dai tava la cuptor timp de 45 de minute.
După acest timp, scoţi şi tapetezi friptura cu felii de lămâie, prinse cu cuişoare sau scobitori. Pui din nou tava la cuptor, pentru 15 minute. După ce pulpa de porc s-a rumenit bine, o scoţi din cuptor, o laşi să se răcească puţin, după care o tai feliuţe subţiri.
Serveşti pulpa de porc caldă, cu cartofi natur sau altă garnitură la alegere.
Pofta buna!