Pulpa de porc cu usturoi la tava
PrinteazaPulpa de porc cu usturoi la tava din: pulpa de porc, lamaie, ulei, rozmarin, usturoi, otet, sare, piper, cartofi prajiti.
- o pulpă de porc din faţă, fără os şi şorici
- o lămâie
- 220 ml ulei
- 3 crenguţe rozmarin proaspăt
- 6 căţei usturoi
- 220 ml oţet de vin alb
- sare
- piper
Pentru garnitură:
- cartofi prăjiţi
- rozmarin
Mod de preparare:
Carnea se înţeapă cu vârful unui cuţit din loc în loc şi se aşază în tava de copt. Se mixează coaja rasă a lămâiei cu uleiul, rozmarinul, usturoiul, sarea şi piperul.
Se unge carnea cu amestecul rezultat, se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă la frigider pentru 24 de ore.
Se pune apoi carnea acoperită cu folie la cuptor pentru trei ore. Din când în când, se înlătură folia şi se stropeşte carnea cu oţet. Se serveşte cu garnitură de cartofi prăjiţi şi rozmarin proaspăt.
Pofta buna!