Pulpa de porc glazurata
PrinteazaPulpa de porc glazurata din: pulpa de porc, cimbru, dafin, telina, piper, mustar, cuisoare.
- 0 pulpa inferioara de porc de 4,1 kg cu os şi şorici
- 4 foi de dafin
- 5 crenguţe de cimbru
- 3 codite de telină
- 1 linguriţă piper negru
- 6 linguri sirop de melasă sau miere
- 1 linguriţă ienibahar
- 2 linguriţă muştar pudră
- 1 linguriţă cuişoare întregi
Mod de preparare:
Aşază carnea înîr-un vas larg cu foile de dafin, cimbrul, telina şi piperul şi acoperă cu apă rece. Adu la punctul de fierbere şi lasă să fiarbă înăbuşit 3 ore, pănă când se pătrunde, completând cantitatea de apă, pe măsură ce se evaporgţ,
Incinge cuptorul la semnul 6/200°C.
Combina siropul sau mierea, ienibaharul şi muştarul pudră. Aşază carnea în tava de copt, îndepărtează şoriciul, dar lasă grăsimea intactă.
Cresteaz-o ca un grătar şi unge cu amestecul pentru glazură. înfige cuişoarele în grăsime şi dă la cuptor 30 minute, ungând frecvent cu sucurile din tavă. Dacă e necesar, adaugă puţină apă în tava de copt.
Pofta buna!