Pulpă de porc împănată
PrinteazaO reteta delicioasa de pulpa de porc impanata din: pulpa de porc, slanina, usturoi, cimbru, vin alb, cartofi, boia de ardei, sare si boabe de piper.
- 1 pulpă de porc
- 300 g slănină
- 1 căpăţână usturoi
- 1 lingură cimbru
- 1 pahar vin alb
- 1 kg cartofi
- 2 căni cu apă
- 1 linguriţă boia de ardei
- 1 lingură sare
- 10-12 boabe de piper
Mod de preparare:
Curăţă carnea de pieliţe, spal-o şi aşaz-o pe o planşetă. Amestecă boiaua de ardei cu cimbrul. Foloseşte pulpa din spate, pe care o poţi împăna mai uşor, având carne mai multă. Crestează carnea şi împinge în tăietură bucăţi de slănină şi căţei de usturoi curăţaţi şi netăiaţi.
Presară amestecul de boia şi cimbru peste carne, apasă cu mâna ca să se lipească bine condimentele, pune carnea în tavă, toarnă 2 căni cu apă, vinul, săreaz-o, adaugă boabele de piper şi pune-o la cuptor pentru 1 oră şi jumătate, la foc mic.
Unge-o din când în când cu sosul din tavă. Serveşte friptura fierbinte, tăiată felii mari, lângă cartofi fierţi întregi şi salată de sezon.
Pulpă de porc împănată
Pofta buna!