Pulpă de porc la tavă
PrinteazaPulpă de porc la tavă
- 2 kg pulpă de porc fără os
- 1 căpăţână de usturoi
- 200 ml vin alb
- 300 ml ulei
- 200 ceapa
- 2-3 linguriţe condiment tip Delikat,
- 300 g pastă de tomate
- 1 linguriţă piper
Mod de preparare:
Speli carnea, o laşi să se zvânte, apoi o bine în ulei pe ambele părţi. Adaugi apă cât să o acopere şi laşi să fiarbă. Separat, cureţi şi tai fin ceapa şi usturoiul şi le înăbuşi într-o cratiţă cu ulei şi apă.
Adaugi pasta de tomate, condimentul, piperul şi stingi cu zeama în care a fiert pulpa. Dai în clocot şi îl laşi până ce sosul se leagă foarte bine. La sfârşit adaugi vinul.
Tai apoi pulpa fiartă in felii groase de 1 cm, le aşezi intr-o tava, torni sosul peste ea si o dai pentru 10-15 minute la cuptor.
Pulpă de porc la tavă
Poftă bună!