Pulpă de porc umplută cu ficat in foietaj cu garnitură de ciuperci sotate, sărmăluţe cu carne, gutui glasate şi sos de friptură
PrinteazaPulpă de porc umplută cu ficat in foietaj cu garnitură de ciuperci sotate, sărmăluţe cu carne, gutui glasate şi sos de friptură
- 4-5 kg pulpă porc
- 300 g ficat
- 1 felie franzelă
- 1 legătura pătrunjel
- 2 oua
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 pahar vin
- cimbru
- bureţi
- sare
- piper
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
De la o pulpă de porc fragedă de 4—5 kg, se scoate osul mare iar cel de la capăt se lasă. In locul osului scos, se umple cu o tocătură făcută din 300 g ficat de porc sotat, 1 felie franzelă, 1 legătură pătrunjel şi 2 ouă crude.
Pulpa se leagă cu o sfoară subţire şi se dă la cuptor încins, circa 45 minute. Se scoate din tavă şi din fond se face un sos legat cu puţină afumătură, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 1 supă sau sos de carne, 1 pahar vin, cimbru şi piper.
Cînd pulpa s-a răcit, se scoate sfoara şi pe suprafaţa pulpei se pune un strat gros de bureţi (sau ciuperci) tăiaţi felii, sotaţi cu puţină ceapă tocată, sare, piper, 1 lingură făină şi 1/2 pahar supă.
Pulpa întreagă se înveleşte în foitaj, se decorează cu flori tot din foitaj, se unge cu gălbenuş şi se coace la cuptor moderat circa 11/2oră.
Pentru a nu se colora prea mult, se pune deasupra o hîrtie pergament. Cînd s-a răcit , se taie cîteva felii şi se aşază pe un platou.
Se garniseşte cu sărmăluţe rotunde din carne învelită cu varză roşie şi sferturi de gutui glasate cu sos de friptură.
Separat se serveşte sos de friptură rezultat din tava în care a fost friptă pulpa.
Pofta buna!