Pulpă de porc umplută cu legume si cimbru
PrinteazaPulpă de porc umplută cu legume si cimbru
Ingrediente:
- 1 kg pulpă de porc fără os
- 3 cepe
- 2 cuişoare
- 5 căţei de usturoi
- cimbru
- 1 pahar vin alb
- 1 cană apă
- 300 g ciuperci
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 lingură orez
- 1 ou
- pătrunjel verde
- sare
- piper boabe şi măcinat
- ulei
Mod de preparare:
Pulpă de porc umplută cu legume si cimbru: Speli bine pulpa, apoi o desfaci cu cuţitul şi o baţi cu ciocanul de şniţele până obţii o bucată de carne subţire.
Cureţi ciupercile, 2 cepe, morcovul şi ardeiul, le speli, apoi tai ceapa mărunt, ciupercile felii, dai morcovul pe râzătoare, iar ardeiul îl toci.
Căleşti ceapa cu ciupercile până scade zeama pe care şi-o lasă ciupercile, apoi le amesteci cu morcovul ras, ardeiul tocat, oul, verdeaţa, orezul înmuiat, sare şi piper după gust.
Intinzi compoziţia obţinută pe bucata de carne, o rulezi, o legi cu aţă sau o prinzi cu scobitori şi o aşezi într-o tavă în care ai turnat şi puţin ulei.
Cureţi şi tai în jumătate ceapa rămasă, înfigi în fiecare câte un cuişor şi o pui în tava cu carne o dată cu usturoiul tăiat feliuţe, o cană de apă, cimbru, sare şi boabe de piper după gust.
O dai la cuptor, la foc potrivit, iar după jumătate de oră, torni şi vinul şi laşi până ce carnea se rumeneşte frumos.
O laşi să se răcească, apoi desfaci aţa sau scoţi scobitorile şi o tai felii. Aduci pulpa la masă cu sosul din tavă, fierbinte şi strecurat.
Pofta buna!