Pulpă de porc umplută cu legume si cimbru

Printeaza

Pulpă de porc umplută cu legume si cimbru

Ingrediente:

  • 1 kg pulpă de porc fără os
  • 3 cepe
  • 2 cuişoare
  • 5 căţei de usturoi
  • cimbru
  • 1 pahar vin alb
  • 1 cană apă
  • 300 g ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 lingură orez
  • 1 ou
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper boabe şi măcinat
  • ulei

 

Mod de preparare:

Pulpă de porc umplută cu legume si cimbru: Speli bine pulpa, apoi o desfaci cu cuţitul şi o baţi cu ciocanul de şniţele până obţii o bucată de carne subţire.

Cureţi ciupercile, 2 cepe, morcovul şi ardeiul, le speli, apoi tai ceapa mărunt, ciupercile felii, dai morcovul pe râzătoare, iar ardeiul îl toci.

Căleşti ceapa cu ciupercile până scade zeama pe care şi-o lasă ciupercile, apoi le amesteci cu morcovul ras, ardeiul tocat, oul, verdeaţa, orezul înmuiat, sare şi piper după gust.

Intinzi compoziţia obţinută pe bucata de carne, o rulezi, o legi cu aţă sau o prinzi cu scobitori şi o aşezi într-o tavă în care ai turnat şi puţin ulei.

Cureţi şi tai în jumătate ceapa rămasă, înfigi în fiecare câte un cuişor şi o pui în tava cu carne o dată cu usturoiul tăiat feliuţe, o cană de apă, cimbru, sare şi boabe de piper după gust.

O dai la cuptor, la foc potri­vit, iar după jumătate de oră, torni şi vinul şi laşi până ce carnea se rumeneşte frumos.

O laşi să se răcească, apoi desfaci aţa sau scoţi scobitorile şi o tai felii. Aduci pulpa la masă cu sosul din tavă, fierbinte şi strecurat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.