Pulpa de porc umpluta cu legume
PrinteazaPulpa de porc umpluta cu legume
- 1 kg pulpa de porc fara os
- 1 ceapa
- 2 cuisoare
- 5-6 catei de usturoi
- cimbru
- sare
- 1 pahar de vin alb
- 1 pahar apa
Pentru umplutura:
- 300 g ciuperci
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 lingura orez
- 1 ou
- patrunjel verde
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Tai pulpa pe orizontala si o bati, astfel incat sa nu ramana groasa. Calesti ciupercile si ceapa taiate si lasi sa scada toata zeama. Adaugi morcovul ras, ardeiul tocat, verdeata, oul si orezul inmuiat, sare si piper, intinzi umplutura pe bucata de came sau o pui pe mijloc.
Rulezi si legi cu ata pentru a nu se desface. Asezi pulpa umpluta in tava cu putin ulei, pui ceapa taiata in doua cu cate o scobitoare infipta in fiecare jumatate, adaugi usturoiul taiat marunt, cimbrul, sarea, toabele de piper.
Torni apa si pui camea la cuptor, acoperita. Dupa o jumatate de ora tomi vinul. Cand s-a fiert camea, o lasi descoperita ca sa se rumeneasca pe ambele parti. Tai camea cand este rece si adaugi sosul fierbinte.
Pofta buna!