Pulpa de purcel cu sos la cuptor
PrinteazaPulpa de purcel cu sos la cuptor din: pulpa de purcel, cuisoare, gem de caise, miere, suc de portocale, mustar dijon.
- 1 pulpă de purcel cu piele şi oase (cca 2,8 kg)
- cca 2 plicuri cuişoare întregi
- Ingrediente sos:
- 200 g gem de caise
- 50 g miere fluidă
- 150 ml suc de portocale
- 2 linguriţe muştar de Dijon
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge şi se crestează pielea în rombouri, cu un cutit foarte ascuţit. Se înfige câte un cuişor în mijlocul fiecărui romb.
Pentru sos, se amestecă gemul cu miere, suc de portocale şi muştar, se dă în clocot. Se încălzeşte cuptorul la 160 °C.
Se aşază bucata de carne pe un grătar şi se unge cu sosul fierbinte, se aşază cu tot cu grătar pe o tavă care se introduce la mijlocul cuptorului. Se coace cca 1 1/2 ore; in timpul coacerii, carnea se unge regulat cu sosul cald.
Friptura crocantă se taie felii subţiri si se serveste.
Pulpa de purcel cu sos la cuptor
Pofta buna!