Pulpa de vitel fripta
PrinteazaPulpa de vitel fripta
- 1,5 kg pulpă de vitel
- 2 linguri unt sau untură
- 1 ceaşcă zeamă de carne
- sare
Mod de preparare:
Curăţăm, spălăm şi, uscăm pulpa de viţel. O legăm cu sfoară, dăm sare, o aşezăm în tavă, cu partea groasă în sus.
Peste carne turnăm unt fierbinte, o punem la cuptor şi o lăsăm să se rumenească pe amandouă părţile. Apoi domolim focul şi turnăm în tavă zeamă de carne.
Lăsăm să se frigă timp de 2-2.5 ore, stropind din cand în cand friptura cu sucul ei.
Cand este gata, scoatem sforile, tăiem felii subţiri şi aşezăm în farfurie. Tăietura se face în curmezişul fibrelor şi puţin oblic.
Feliile pot fi lăsate prinse de os într-un punct, pentru ca pulpa să-şi păstreze forma. Turnăm peste carne o parte din sucul ei, iar restul îl servim separat în sosieră.
Friptura se garniseşte cu cartofi prăjiţi, cu conopidă sau cu zarzavat şi cu un sos preparat din zeamă de carne concentrată.
Pofta buna!